5 tipů pro sledování webináře v MS Teams

redakce 3 minuty 19. 11. 2020
ERP systémy
Přihlásili jste se na webinář nebo se chystáte na on-line schůzku v Teams? Nejpozději den před akcí vám z naší aplikace Teams přijde unikátní odkaz, který vám umožní se zúčastnit. Aplikaci nemusíte mít nainstalovanou ve svém PC, lze ji použít také v internetovém prohlížeči (např. Chrome). Sepsali jsme vám několik tipů, abyste byli na všechno připraveni.

1. Nenechte se (vy)rušit

Webinář sledujte pokud možno v místnosti, kde vás nebude nikdo rušit. Abyste naopak vy nevyrušovali ostatní (třeba když vám zazvoní telefon nebo někdo vejde do kanceláře), vypněte si při sledování semináře mikrofon kliknutím na ikonku "mute". Pokud budete chtít, abyste byli slyšet, opětovným kliknutím na stejné tlačítko mikrofon zapnete.

2. Vyzkoušejte si připojení k akci ještě předtím, než začne

Pokud máte nainstalovanou aplikaci MS Teams, po kliknutí na odkaz se přihlásíte běžným způsobem. Po zobrazení obrazovky akce klikněte na tlačítko "Připojit se".
Jestliže aplikaci nemáte, můžete si ji zdarma stáhnout, nebo se můžete schůzky zúčastnit v prohlížeči (podporované jsou Chrome a Edge). Podrobný návod najdete zde.

3. Buďte vidět aspoň tehdy, když mluvíte

Ze skušenosti víme, že většina účastníků si nechává z různých důvodů vypnutou kameru. Ostatní je tak nemohou při webináři sledovat. Pro lektora je to náročná situace, protože nemá v průběhu školení prakticky žádnou zpětnou vazbu. Kameru můžete během schůzky libovolně zapínat a vypínat. Zapněte si ji tedy aspoň ve chvíli, kdy kladete dotaz nebo o něčem diskutujete. Lektor tak může lépe reagovat. Pokud kameru na počítači nebo notebooku nemáte, nevadí. I když vás ostatní nevidí, vy můžete webinář sledovat.

4. Pokládejte dotazy písemně

Během webináře můžete využít možnost chatu, díky kterému můžete pokládat dotazy v průběhu celé akce. Lektor na ně odpoví buď v průběhu webináře, nebo na jeho konci. V chatu můžete také diskutovat s ostatními účastníky i po skončení webináře.

 

5. Pošlete nám zpětnou vazbu

Po skončení webináře vám zašleme odkaz na krátký anonymní dotazník. Jeho vyplněním přispějete k tomu, aby se naše webináře stále zlepšovaly.

Předem moc děkujeme za pozornost a těšíme se na vás.

Další blogové příspěvky